Love

COMUNICAREA INTERNA IN ORGANIZATII CISMARU PDF

Cismaru, Diana-Maria (): Comunicarea interna in organizatii, Bucuresti: Ioan/ Mihai Deac (): Schimbare organizațională și comunicare internă. Cismaru, D.M. Comunicarea internă în organizaţii. Bucureşti: Editura Tritonic, 2. Drucker, P. Despre profesia de manager. Bucureşti: Meteor Press, Iacob, Dumitru, Cismaru, Diana-Maria, Pricopie, Remus (). Relaţii publice Comunicarea internă în organizaţii, [Internal communication in organizations].

Author: Mozilkree Mezizil
Country: Malawi
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 11 March 2004
Pages: 138
PDF File Size: 4.87 Mb
ePub File Size: 9.94 Mb
ISBN: 724-2-72458-655-1
Downloads: 59897
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kecage

Specialistii IT au propus crearea unui portal intern care sa cuprinda informatii utile provenite din HR.

Managerul nu are incredere in oameni si isi supraestimeaza propriile posibilitati. Societatea moderna se confrunta tot mai mult cu o problema importanta, care afecteaza direct si imediat, dar si indirect, pe termen nedeterminat, viata indivizilor, cimunicarea colectivelor si a societatii in ansamblu.

Expresiile elevate, prea tehniciste ori prea subtile adresate unui receptor insuficient pregatit sunt inutile. Inetrna trebuie sa-si clarifice ideile inainte de a le comunica, sa le sistematizeze si sa le analizeze pentru a le transmite corect. Sustainable entrepreneurship in SMEs: Receptorul trebuie sa arate emitatorului ca-i acorda atentie, ca se angajeaza in comunicare si ca este disponibil.

Comunicarrea organizationala se poate confrunta si cu anumite obstacole. Comunicarea interna are o latura formala si una informala. Coomunicarea utilizare a intranetului in cadul companiei este pentru a posta moduluri de curs pe diverse teme, destinate angajatilor din farmacii. Receptorul nu trebuie sa interpreteze sau sa faca presupuneri, ci sa ceara lamuriri acolo unde mesajul nu a fost suficient de clar.

Aparitia unor blocaje frecvente in anumite puncte indica necesitatea revizuirii posturilor sau a investigarii starii climatului de munca, a relatiilor interpersonale. Este vorba de problema comunicarii, un factor important in viata cotidiana, atat in planul personal, interuman, cat si in planul social, organizational.

Numarul clientilor care isi fac un card de fidelitate creste in fiecare luna. Ca dezavantaje ale comunicarii scrise pot comunicarex enumerate: Emitentul si receptorul trebuie sa comunice atat in perspectiva, cat si in prezent; scopurile si mijloacele comunicarii trebuie sa fie adaptate unor perspective si arii de cuprindere largi.

  GRUSZCZYK KOLCZYSKA DZIECICA MATEMATYKA PDF

Ca mijloace de comunicare pot fi enumerate: Mihaela Minulescu defineste principalele bariere care intervin in mentinerea comunicarii directe sau indirecte: Acelasi efect indirect il are si inlaturarea erorilor si imbunatatirea comunicarii, gratie experientei specialistilor si cu ajutorul suportului informatic de care dispun.

Se refera la spatiu, timp, starea psihica, interferentele zgomotelor, temperaturilor, imaginilor vizuale care pot distrage atentia sau provoca intreruperi, confuzii. Rolul de lider cere sefilor sa indeplineasca functiuni atat de serviciu, cat si de suport socio-emotional sa coordoneze si sa controleze munca subordonatilor si sa acorde atentie nevoilor sufletesti si dorintelor acestora. Desi mesajele neoficiale sunt frecvent distorsionate si filtrate, au avantajul de a circula mai rapid si de a beneficia de o disponibilitate sporita din partea angajatilor.

Scopul acestui tip de sedinta este de a sincroniza deciziile si actiunile membrilor organizatiei din diferite departamente si niveluri ierarhice, care participa la realizarea unor obiective comune.

Emitentul trebuie sa isi dezvolte capacitatea de empatie. Acest fapt va avea ca rezultate o mai buna intelegere intre angajati, o mai mare productivitate si o mai mare rata de atingere a scopurilor propuse.

Diana-Maria Cismaru – Google Scholar Citations

Cand un anumit departament are de trimis un pachet, trebuie sa dea telefon secretarei, soferului sau directorului de dezvoltare pentru a afla ziua si ora la care pleaca masina.

Ca initiatori si coordonatori ai comunicarii, si managerii au tendinta de a ridica bariere artificiale in comunicarea cu subalternii sau cu omologii lor datorita: Femeile se exprima mult mai politicos dar si mai ezitant, orvanizatii timp ce barbatii comunica mai direct si autoritar. Intranetul este o retea construita in cadrul unei organizatii, folosind standardele si software-ul necesar Internetului si World Wide Web-ului.

Un beneficiu indirect, dar nu mai putin important pentru salariatii companiei este crearea unui climat de incredere si moralitate. Este specific rasei umane sa evalueze, sa judece si sa aprobe sau sa dezaprobe afirmatiile unei persoane.

Comunicarea descendenta, formala este prioritara, iar comunicarea fata in fata este considerata o pierdere de timp si este evitata. Spre deosebire de comunicarile clasice, acest tip prezinta avantajele economiei de timp si cismsru, ale folosirii comunicrea relatii informale, ale potentarii unui climat bazat pe apreciere reciproca. Navigarea in reteaua Internet, prin modificarea referentilor fizici si senzoriali pe care o implica, faciliteaza aparitia de noi sensuri.

  DA FORM 3349 FILLABLE PDF

Specialistii IT se gandesc si la implementarea unui sistem de Telnet, care permite utilizatorului conectarea la orfanizatii indepartate, ca si cum s-ar afla in fata unui terminal comunnicarea, conectat la acel computer. Spre deosebire de alte crize, crizele de comunicare pot fi prevenite si rezolvate inainte ca ele sa afecteze organizatia si membrii sai.

Aceasta criza de comunicare poate dauna organizatiei, determinand o criza structurala in cadrul acesteia. Acesta poate suporta orice fel de date, de la text si grafica pana la clipuri video si audio, chiar si emisiuni de radio si televiziune.

A informa inseamna a transmite mesaje corespunzatoare situatiei, care au fost verificate si folosite si in alte situatii similare, dovedindu-si eficienta.

Structure of the course:

Procesul comunicarii la nivelul organizatiei. Se desfasoara prin intermediul limbajului si este influentata de parerile personale, valorile si reperele la care se raporteaza indivizii atunci cand transmit si recepteaza mesaje.

Este esential ca in cadrul organizatiei sa se realizeze o comunicare eficienta, care apare atunci cand oamenii potriviti primesc la timp informatia potrivita. Exista riscul ca mesajul sa fie transformat, filtrat in timp ce trece de la un nivel la altul, deoarece fiecare nivel poate interpreta mesajele in functie de propriile necesitati sau obiective.

Pentru imbunatatirea tehnicilor de comunicare prin intermediul internetului, specialistii IT au propus crearea unor grupuri de dialog UseNet UseNet newsgroups – grupuri de discutii care trateaza subiecte referitoare la diverse teme stiinta, muzica, evenimente, calculatoare etc.